Noodfonds Energie

Senioren Platvorm Steenwijkerland, laten weten dat het tijdelijk Noodfonds Energie is geopend. De aanvraag van het noodfonds kan worden gedaan op Tijdelijk Noodfonds Energie

Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024.

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Huishoudens kunnen een check doen op de site van het Noodfonds om te kijken of ze in aanmerking komen voor steun uit het Noodfonds.  

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:  

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3.200 (alleenstaand) en € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen: Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.   

Als het inwoners van de gemeente Steenwijkerland niet lukt om de aanvraag te doen, kan er een beroep worden gedaan op Willeke van de Poll (informatiemedewerker sociaal domein) telefoonnummer 06-5808 1251 willeke.van.de.poll@steenwijkerland.nl (Spreekuur Sociaal Domein – Gemeente Steenwijkerland) of Sociaal Werk de Kop.