De Rechtswinkel

Al sinds 1985 kunnen inwoners van de gemeente Steenwijkerland bij de Rechtswinkel Steenwijkerland terecht voor gratis juridisch advies. De Rechtswinkel is onderdeel van Sociaal Werk De Kop.

Rechtswinkel Steenwijk: juridisch advies

Scheiding, problemen op het werk of onenigheid met de buren? Bij de Rechtswinkel kunnen inwoners van Steenwijkerland al 33 jaar aankloppen bij onze inloopspreekuren voor gratis juridisch advies. Ook voor belastingvragen kun je op maandagochtend bij ons terecht. Mocht je elders niet terecht kunnen voor jouw belastingvragen, dan kunnen wij je helpen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Voor een eenvoudige vraag kun je telefonisch of per email contact opnemen.

Vrijwillige juridische adviseurs
De Rechtswinkel bestaat uit een team van vrijwillige juridische adviseurs. Van familierecht tot belastingrecht, van sociale zekerheid tot huurovereenkomsten: de adviseurs kunnen over allerlei juridische kwesties adviseren. We zijn er voor personen, verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties.

Enkele voorbeelden van vragen:

 • Je hebt een meningsverschil met jouw werkgever, omdat bijvoorbeeld jouw loon niet wordt uitbetaald of ontslag dreigt.
 • Je wilt gaan scheiden of er moeten afspraken worden gemaakt over alimentatie en omgang met de kinderen.
 • Je hebt een geschil met de buren, bijvoorbeeld over de grens tussen percelen. Welke rechten/plichten heb ik?
 • Je hebt problemen met een winkel of leverancier: de telefoon doet het niet, de gasrekening klopt niet, je krijgt een abonnement aangesmeerd dat je niet wilt. Hoe kun je dit oplossen?
 • Je hebt problemen met de (ver-)huurder van jouw woning.
 • Je bent erfgenaam en de nalatenschap heeft misschien wel meer schulden dan bezittingen. Wat te doen?
 • Je hebt schade die vergoed moet worden.

  Inloopspreekuur
  Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in Golfstaete, Stationsplein 10 in Steenwijk. Elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur belastingadvies. Heb je een vraag? Mail dan naar rechtswinkel@sociaalwerkdekop.nl of bel naar (06) 307 179 04.

Contact – Sociaal Werk De Kop